in

Cara Semak GDEX Tracking Online (Courier Tracking)

Semakan GDEX Express Tracking Online. Penghantaran barangan ke rumah kini lebih mudah dan pantas sekarang. Terdapat banyak perkhidmatan kurier barangan yang terdapat di Malaysia termasuk Pos Laju, SkyNet, City Link Express, DHL, Fedex dan banyak lagi. Satu lagi perkhidmatan kurier alternatif di Malaysia adalah GDex atau GD Express Sdn Bhd. Kepada mereka yang ada menggunakan perkhidmatan syarikat ini, berikut dikongsikan Cara Semak GDEX Trackingsecara Online.

Seperti perkhidmatan semakan tracking no Pos Laju, anda juga boleh membuat semakan status barangan anda dengan GDEx secara online. Sistem tracking online GDex ini membolehkan anda untuk tracking barang yang dihantar dengan mudah dengan maklumat tarikh barang dihantar beserta dengan maklumat seperti proses penghantaran barangan ada dipaparkan.

Cara Semak GDEX Tracking

Semakan Status Penghantaran Barang Melalui GDEX Secara Online

Kemudahan semakan status barangan yang dihantar memudagkan pengguna untuk mengetahui status secara atas talian tanpa datang ke pejabat untuk mendapatkan status penghantaran. Ianya sekaligus menjimatkan masa para pengguna.

Cara Semak GDEX Tracking Secara Online (Status Penghantaran Barangan)

Berikut dikongsikan cara membuat semakan e-tracking secara online yang mudah dan pantas. Semuanya dihujung jari anda.

  1. Sila layari Laman Semakan GDEX E-tracking di GDEX Online
  2. Anda diberikan pilihan sama ada menggunakan GDex Nombor tracking atau Customer Reference No.
  3. Masukkan nombor tracking kurier (Consignment Note Numbers) pada kotak semakan yang disediakan (Nombor tracking tidak perlu dijarakkan).
  4. Anda mempunyai pilihan untuk memasukkan sehingga 5 nombor tracking pada satu-satu masa semakan
  5. Sila asingkan nombor tracking pada setiap baris (Hanya satu tacking no pada setiap baris)
  6. Setelah memasukkan nombor tracking, klik butang ‘TRACK’.
  7. Maklumat atau status penghantaran setiap barangan akan dipaparkan

Contoh GDEX consignment No ada dipaparkan di bawah ini :-

Cara Semak Tracking GDEX Online

Maklumat Lanjut

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, pengguna juga boleh membuat panggilan ke GDEX Customer Service di talian 03-6419 5003.

Selamat membuat semakan tracking Gdex secara online, Semoga perkongsian Cara Semak status penghantaran barangan melalui GDEX Online ini bermanfaat buat semua pengguna perkhidmatan syarikat GD Express. Kini semuanya sungguh mudah dengan adanya perkhidmatan semakan online yang menjimatkan masa.

Related Search : trace your consignments deliveredtrack your consignment pleaseexpress delivery serviceconsignments delivered by gdnumber in the fieldholding companygd express carrier bhd1997 to provide expressdomestic and international marketsenter the consignment notedelivered by gd expressplease enter the consignmentonline tracking systemlocal express delivery company to obtain iso 9001 2000consignment note number, tracking number delivery date

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Syarat Kemasukan Kolej Vokasional (KV) Dan SMT

Syarat Kemasukan Kolej Vokasional (KV) Dan SMT

Senarai SMT Dan Kursus Yang Ditawarkan (SM Teknik)

Senarai SMT Dan Kursus Ditawarkan (SM Teknik)