Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia 2022

Panduan buat pelajar UPSR (Tahun enam) 2021. Bilakah tarikh semakan sesi serlahan dan semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia 2022 ambilan Tingkatan 1? Berikut dikongsikan maklumat semakan status application ke Sekolah Seni Malaysia (SSeM) ambilan tahun 2022 yang boleh disemak melalui applikasi semakan atas talian eSSEM.

Tarikh rasmi check status tawaran ke Sekolah Seni Malaysia akan diumumkan di Portal Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia di bahagian pemberitahuan. Pelajar adalah dinasihatkan untuk sentiasa melayari Portal KPM dari masa kesemasa dalam mendapatkan tarikh rasmi keputusan diumumkan.

Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia 2020 Online

Semakan Tawaran Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2022 Online

Lulus dalam Sesi Serlahan Seni / Uji Bakat adalah merupakan salah satu syarat sebelum ditawarkan ke Sekolah Seni Malaysia. Untuk makluman, application ke Sekolah Seni Malaysia telah dibuka bermula dari tarikh 15 Julai sehingga 30 September 2021.

Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia (SSeM) 2022 Secara Online

Berikut adalah tarikh-tarikh penting pengambilan Sekolah Seni Malaysia 2022 secara Online meliputi semakan tawaran dan semakan serlahan seni serta rayuan.

Semakan Sesi Serlahan Seni Ke Tingkatan Satu (1) Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2022 boleh disemak seperti berikut :-

A. Semakan Sesi Serlahan Seni

  • Tarikh semakan : 7 Oktober 2019 jam 200 petang akan dikemaskini

B. Semakan Tawaran Keputusan

Semakan tawaran keputusan ke Tingkatan 1 Sekolah Seni Malaysia (SSeM) sesi 2022 akan dibuka untuk semakan seperti maklumat berikut :-

  • Tarikh Semakan : 14 Februari 2022 (Isnin) mulai jam 1000 pagi
  • Semakan Rayuan Ke Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2022 boleh dibuat pada :-
    • Tarikh : akan dikemaskini

Applikasi Semakan Sekolah Seni Malaysia

Keputusan Serlahan Seni dan Tawaran boleh disemak melalui applikasi semakan secara atas talian/ online di

Selamat membuat Semakan Keputusan SSeM 2022 (status tawaran). Tahniah kepada pelajar yang berjaya mendapat tawaran ke Sekolah Seni Malaysia Tingkatan 1 ambilan tahun 2022.

Tinggalkan Komen