in

Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia 2020

Panduan buat pelajar UPSR 2019. Bilakah tarikh semakan sesi serlahan dan semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia 2020 kemasukan Tingkatan 1? Berikut dikongsikan maklumat semakan permohonan kemasukan ke Sekolah Seni Malaysia (SSeM) ambilan tahun 2020 yang boleh disemak melalui applikasi semakan atas talian eSSEM.

Tarikh rasmi semakan keputusan permohonan ke Sekolah Seni Malaysia akan diumumkan di Portal Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia di bahagian pemberitahuan. Pelajar adalah dinasihatkan untuk sentiasa melayari Portal KPM dari masa kesemasa dalam mendapatkan tarikh keputusan diumumkan.

Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia 2020 Online

Semakan Tawaran Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2020 Online

Lulus dalam Sesi Serlahan Seni / Uji Bakat adalah merupakan salah satu syarat kemasukan sebelum ditawarkan ke Sekolah Seni Malaysia. Untuk makluman, permohonan kemasukan ke Sekolah Seni Malaysia telah dibuka bermula dari 16 April sehingga 15 September 2019.

Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia (SSeM) 2020 Secara Online

Berikut adalah tarikh-tarikh penting Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia 2020 secara Online meliputi semakan tawaran dan semakan serlahan seni.

Semakan Sesi Serlahan Seni Permohonan Ke Tingkatan Satu (1) Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2020 boleh disemak seperti berikut :-

A. Semakan Sesi Serlahan Seni

  • Tarikh semakan : 7 Oktober 2019 jam 200 petang

B. Semakan Tawaran Kemasukan

Semakan tawaran kemasukan ke Tingkatan 1 Sekolah Seni Malaysia (SSeM) sesi 2020 akan dibuka untuk semakan seperti maklumat berikut :-

  • Tarikh Semakan : Akan dikemaskini – Tahun lepas pada 14 Disember 2018 mulai jam 200 petang
  • Semakan Surat Panggilan Kemasukan Ke Tingkatan Satu Sekolah Seni Malaysia Kuala Lumpur Ambilan 2019 akan mula dibuka pada :-
    • Tarikh : — Mac 2020

Applikasi Semakan Sekolah Seni Malaysia

Keputusan Serlahan Seni dan Tawaran Kemasukan boleh disemak melalui applikasi semakan secara atas talian/ online di

Selamat membuat Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia (SSeM) 2020. Tahniah kepada pelajar yang berjaya mendapat tawaran kemasukan ke Sekolah Seni Malaysia Tingkatan 1 ambilan tahun 2020.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Soalan Lazim Kemasukan Tingkatan 6 Terkini

Soalan Lazim Kemasukan Tingkatan 6 Terkini

Pendaftaran MUET Julai 2018 sesi 2 online

Pendaftaran Online MUET Sesi 2 Julai 2019 (Borang)