Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia 2023

Panduan buat pelajar UPSR (Tahun enam) 2022. Bilakah tarikh semakan sesi serlahan dan semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia 2023 ambilan Tingkatan 1? Berikut dikongsikan maklumat semakan status application ke Sekolah Seni Malaysia (SSeM) ambilan tahun 2023 yang boleh disemak melalui applikasi semakan atas talian eSSEM.

Tarikh rasmi check status tawaran ke Sekolah Seni Malaysia akan diumumkan di Portal Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia di bahagian pemberitahuan. Pelajar adalah dinasihatkan untuk sentiasa melayari Portal KPM dari masa kesemasa dalam mendapatkan tarikh rasmi keputusan diumumkan.

Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia 2020 Online

Semakan Tawaran Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2023 Online

Lulus dalam Sesi Serlahan Seni / Uji Bakat adalah merupakan salah satu syarat sebelum ditawarkan ke Sekolah Seni Malaysia. Untuk makluman, application ke Sekolah Seni Malaysia telah dibuka bermula dari tarikh 20 Julai sehingga 3 Oktober 2022.

Semakan Keputusan Sekolah Seni Malaysia (SSeM) 2023 Secara Online

Berikut adalah tarikh-tarikh penting pengambilan Sekolah Seni Malaysia 2023 secara Online meliputi semakan tawaran dan semakan serlahan seni serta rayuan.

Semakan Sesi Serlahan Seni Ke Tingkatan Satu (1) Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2023 boleh disemak seperti berikut :-

A. Semakan Sesi Serlahan Seni

  • Tarikh semakan : akan dikemaskini

B. Semakan Tawaran Keputusan

Semakan tawaran keputusan ke Tingkatan 1 Sekolah Seni Malaysia (SSeM) sesi 2023 akan dibuka untuk semakan seperti maklumat berikut :-

  • Tarikh Semakan : minggu akhir bulan Januari 2023
  • Semakan Rayuan Ke Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2022 boleh dibuat pada :-
    • Tarikh : akan dikemaskini

Applikasi Semakan Sekolah Seni Malaysia

Keputusan Serlahan Seni dan Tawaran boleh disemak melalui applikasi semakan secara atas talian/ online di

Selamat membuat Semakan Keputusan SSeM 2023 (status tawaran). Tahniah kepada pelajar yang berjaya mendapat tawaran ke Sekolah Seni Malaysia Tingkatan 1 ambilan tahun 2023.

Tinggalkan Komen