in

Senarai Buffet Ramadhan 2020 Malaysia

Lokasi Iftar Ramadhan Malaysia Tahun 2020. Bulan Ramadhan yang mulia bakal menemui kita semua pada hari Isnin, 23 April 2020. Bersempena dengan kedatangan bulan Ramadhan, berikut dikongsikan senarai buffet Ramadhan di seluruh Malaysia tahun 2020/ 1441H. Pemilihan lokasi buka puasa yang sesuai dapat membantu kita merancang perjalanan ibadah puasa kita dengan mudah.

Aktiviti berbuka puasa di sesuatu lokasi adalah satu aktiviti yang sangat popular dikalangan masyarakat masa kini samada bersama keluarga atau rakan-rakan yang dapat mengeratkan lagi hubungan silaturrahim. Justeru itu, banyak hotel dan tempat makan seluruh negeri akan menyediakan pakej berbuka puasa iaitu Iftar/ Buffet Ramadhan dengan pelbagai juadah masakan pelbagai harga.

Senarai Buffet Berbuka Puasa Ramadhan 2020 Seluruh Malaysia

*Berikut adalah senarai buffet Ramadhan untuk tahun 2019 (Tahun 2020 akan dikemaskini).

Klik pada pautan Nama Negeri untuk mengetahui senarai Buffet Berbuka Puasa uang disediakan meliputi nama lokasi, harga yang ditawarkan (dewasa, kanak-kanak, warga emas) dan cara hubungi.

SENARAI BUFFET RAMADHAN 2019 (IFTAR)

1. UTARA
 KEDAH PENANG PERAK PERLIS
2. PANTAI TIMUR
ZON 2 KELANTAN TERENGGANU PAHANG
3. SELATAN
 JOHOR MELAKA NEGERI SEMBILAN
4. LEMBAH KLANG
 PUTRAJAYA  KUALA LUMPUR  SELANGOR  SHAH ALAM
5. MALAYSIA TIMUR
 SABAH SARAWAK
 * Klik Pada Pautan Nama Negeri Untuk Maklumat Buffet Ramadhan Yang Ditawarkan. Senarai Lokasi Akan Dikemaskini Dari Masa Kesemasa

Peringatan

Pengguna Islam adalah diingatkan untuk memilih Buffet Ramadhan yang bersesuaian dengan kemampuan serta makanan yang disediakan mestilah HALAL. Memilih makanan yang halal adalah satu kewajipan buat umat Islam. Sila pastikan pemilihan lokasi iftar ada mempunyai sijil dan logo halal yang sah daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Berikut dikongsikan juga senarai waktu buka puasa serta Imsak (Sahur) untuk seluruh negeri di Malaysia untuk tahun 2019/ 1440H (Tahun 2020 akan dikemaskini):

JADUAL WAKTU BERBUKA PUASA & IMSAK MALAYSIA 2019

  PERLIS
  KEDAH
  PENANG  PERAK
  KUALA LUMPUR
  SELANGOR
  NEGERI SEMBILAN  MELAKA
 JOHOR
 PAHANG
ZON 2  KELANTAN  TERENGGANU
 SABAH
 SARAWAK
Klik Pautan Nama Negeri dalam mengetahui Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak

Selamat menjalani ibadah puasa buat semua umat Islam khususnya di Malaysia. Semoga perkongsian senarai Buffet Ramadhan tahun 2020 untuk semua negeri di Malaysia bermanfaat buat semua.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Jadual Waktu Berbuka Puasa Perlis 2019

Jadual Waktu Berbuka Puasa Perlis 2019 Dan Waktu Imsak

niat puasa ramadhan harian dan sebulan

Niat Puasa Ramadhan Dan Doa Berbuka Puasa