Keputusan Liga Super 2022 (LS) Jadual Dan Carta Kedudukan Pasukan

Liga Super 2022 Malaysia : Jadual Perlawanan, Keputusan Live Score Dan Carta Kedudukan Terkini. Panduan buat peminat bolasepak di Malaysia. Musim baru Liga Super dan Liga Perdana Malaysia tahun 2022 akan kembali menemui anda pada bulan Mac 2022. Berikut dikongsikan keputusan Liga Super 2022 terkini dan jadual perlawanan serta carta kedudukan pasukan. Untuk tahun ini, perlawanan akan disiarkan secara langsung melalui rangkaian Unifi TV, TV RTM (TV1, TV2 & TVi), Media Prima (TV3 & TV9) dan live streaming di youtube.

Aksi Liga Super Malaysia 2022 akan memasuki edisi ke-19 sejak Liga Super Malaysia mula diperkenalkan pada tahun 2004. Dua belas (12) pasukan akan bersaing untuk merebut Juara Liga Super dan tiket ke Liga Juara-Juara ACL serta Piala AFC. Johor Darul Takzim atau JDT (johor dt) adalah juara bertahan Liga Super terulung Malaysia setelah memenanginya untuk lapan kali berturut-turut.

Liga Super 2022 Malaysia

Untuk peminat bolasepak yang inginkan maklumat terkini perlawanan Liga Super 2022, berikut dikongsikan keputusan (results), kedudukan carta dan jadual penuh bagi setiap perlawanan Liga utama di Malaysia untuk musim 2022. Maklumat berkaitan Liga Super 2022 akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

Setiap keputusan dan kedudukan carta pasukan akan dikemaskini melalui widget liga super 2022 yang dikongsikan di bawah ini.

Senarai Pasukan Liga Super Malaysia 2022

Berikut adalah 12 pasukan yang bakal berentap merebut takhta Liga Super Malaysia.

 1. JDT (Juara bertahan)
 2. Selangor FC
 3. Kuala Lumpur City FC
 4. Sri Pahang FC
 5. Terengganu FC
 6. Kedah Darul Aman FC
 7. Melaka United FC
 8. Sarawak United FC
 9. Penang FC
 10. Sabah FC
 11. Negeri Sembilan FC
 12. Petaling Jaya City FC (PJ CITY FC)

Liga Super 2022 : Carta Kedudukan Pasukan

Liga Super 2022 : Jadual Dan Keputusan Penuh

Nota : Tunggu sehingga widget berfungsi dan klik perlawanan untuk mendapatkan keputusan secara live score

Sebagai alternatif, peminat bolasepak boleh mendapatkan keputusan Liga Super 2022 secara livescore melalui pautan berikut :-

Maklumat Lanjut Liga Malaysia 2022

Tarikh penting Liga Malaysia musim 2022 adalah seperti berikut :-

Piala Sultan Haji Ahmad Shah

 • 26 Februari 2022

Unifi Liga Super Malaysia

 • 5 Mac sehingga 17 September 2022

Liga Premier Malaysia

 • 5 Mac sehingga 4 September 2022

Piala FA 2022

 • Akan dikemaskini

Malaysia Cup 2022

 • Akan dikemaskini

Challenge Cup 2022

 • Akan dikemaskini

Berikut adalah pautan penting buat mereka yang ingin mendapatkan keputusan bolasepak Liga Malaysia musim 2022

 1. Keputusan Liga Premier
 2. Unifi Malaysia Cup

Mampukah JDT memenangi kejuaran Liga Super untuk kali kelapan berturut-turut? Ataukah pasukan kesayangan anda bakal menjadi juara? Saksikan aksi menarik Liga Super di kaca TV, mobile, tablet dan sebagainya. Semoga pasukan pilihan anda menjuarai Liga Super Malaysia kali ini.

Related : malaysian football league pasukan jdt bola sepak atas atau kategori pertandingan lain dengan nama liga super sila pilih sukan anda dari menu untuk memperbaik pengalaman privasi setuju menggunakan kuki dan teknologi cimb liga super carta liga super terus melayari laman web bersetuju dengan penggunaan teknologi web kami anda bersetuju pengalaman anda di laman teknologi lain untuk memperbaik terkini liga super malaysia carta liga super 2020 cimb liga super malaysia bola sepak tanah air, piala sumbangsih saingan liga super johor darul ta zim jdt, bola sepak malaysia, keputusan dan jadual,

Tinggalkan Komen