Jadual Waktu MUET on Demand (MoD) 2024 (Tarikh Ujian Setiap Sesi). Perincian jadual waktu ujian mod setiap sesi dan bulan pada tahun 2024.

Jadual Waktu MUET on Demand (MoD) 2024

Bila tarikh jadual waktu MUET on Demand (MoD) bagi tahun 2024? Perhatian bagi semua pelajar serta mereka yang berminat menduduki peperiksaan Malaysia University English Test (MUET) bagi kategori MoD. Untuk panduan semua pelajar, Jadual yang dikongsikan sebaik sahaja dikeluarkan secara rasmi oleh Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM). Jadual waktu atau time table yang dikongsikan termasuklah bagi jenis kertas, tarikh dan masa ujian.

Peperiksaan MUET on Demand (MoD) adalah peperiksaan alternatif yang boleh diambil oleh pelajar yang tidak berkesempatan menduduki peperiksaan MUET sedia ada sesi 1, 2 dan 3 iaitu sekitar bulan Mac, Julai dan November setiap tahun. MPM akan menawarkan ujian MoD)ini menerusi sistem Computer Based Test (CBT) di pusat ujian yang ditetapkan. Ianya ditawarkan pada hampir setiap bulan serta keputusan boleh diperolehi seawal tempoh tiga minggu selepas peperiksaan dijalankan.

Jadual Waktu MUET on Demand (MoD) 2020

Jadual Waktu MUET on Demand (MoD) 2024 (Tarikh Ujian Setiap Sesi)

Berikut adalah tarikh-tarikh penting jadual waktu MoD 2024 mengikut bulan yang ditawarkan seperti yang telah diumumkan secara rasmi oleh Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM).

Jadual Waktu Rasmi MUET On Demand (MoD) 2024

Di bawah adalah perincian jadual MoD bagi tahun 2023 yang disediakan oleh MPM. Bagi tahun 2024, akan dikemaskini dari semasa ke semasa:

jadual-waktu-muet-on-demand-mod-julai-2023

jadual-waktu-muet-on-demand-mod-ogos-2023

Kalendar Peperiksaan MUET On Demand (MoD) 2024

Di bawah adalah perincian Kalendar MoD yang dikeluarkan oleh MPM:

MoD_Calendar_2024

Catatan

Tarikh ujian yang dinyatakan di Jadual MoD adalah tertakluk kepada pindaan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia. Pelajar yang bakal menduduki peperiksaan ini dikehendaki menyemak Slip Daftar MUET (MUET/D) yang terdapat tempat, tarikh, dan waktu ujian dinyatakan melalui Portal Majlis Peperiksaan Malaysia seperti di pautan di bawah:

Maklumat Lanjut

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan dan ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai jadual MUET on Demand bagi tahun 2023 dan 2024 yang akan dikemaskini, sila rujuk atau hubungi butiran yang disediakan di bawah:

Diucapkan selamat maju jaya buat mereka yang bakal menduduki Peperiksaan MoD tahun 2024. Semoga perkongsian ini dapat membantu setiap calon membuat persediaan dan perancangan untuk menduduki peperiksaan dan seterusnya berjaya mendapatkan keputusan yang cemerlang.

Tinggalkan Komen

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *